Een veelzijdigheid aan projecten

In de afgelopen jaren heeft De Graaf business zich met veel verschillende aspecten binnen bedrijven bezig gehouden. Soms was dit inhoudelijk, in andere situaties procesmatig en soms combinaties van beiden. Veel projecten waren in opdracht van energieleveranciers, maar ook in andere branches heeft De Graaf business zijn toegevoegde waarde reeds bewezen.

Nieuw utility management systeem bij BASF

Bij BASF was behoefte aan een nieuw utility management systeem wat zich kan meten aan de wensen van deze tijd. Een systeem voor verschillende type gebruikers. Waarin planningen kunnen worden opgesteld, voor- en nacontroles, rapportage en analyse functionaliteiten om een paar gebruiksdoeleinden te benoemen.

Mijn rol in deze was breed te noemen. Formeel met de pet van functioneel beheerder (functional manager). Testen van nieuwe opleveringen, maken van rapportages, opstellen functioneel ontwerpen en user stories, incidenten signaleren en afhandelen of delegeren. Ook de uitrol verzorgen van een portal (Grid User Portal) voor eindgebruikers op de site.

Data-analyse in het kader van Stroomopwaarts

De energiesector is onder de naam ‘Stroomopwaarts’ een uitgebreid programma gestart om te komen tot een beter werkend marktmodel voor het kleinverbruiksegment. De Graaf business houdt zich in het kader van dit project onder andere bezig met data-analyses op het gebied van administratieve achterstanden en onjuistheden: welke gevolgen hebben deze achterstanden voor de klant en hoe kunnen deze voorkomen worden?

Lees meer ›

Kwaliteitsmanager bij Alliander

Sinds juli 2012 wordt De Graaf business als dataspecialist ingehuurd door netwerkbedrijf Alliander. In deze rol houdt De Graaf business zich bezig met het administratieve proces rondom de slimme meter: een digitale energiemeter die de elektriciteits- en gasstand op afstand doorgeeft.

Lees meer ›

Digitaal archief Achmea
RWE Energy Nederland
Voorbeeldrol voor anderen

Leon de Graaf: dé partner voor uw organisatie