Gericht op de oplossing

In 2009 werd Leon de Graaf als projectmanager ingehuurd door RWE Energy Nederland. Initiële opdracht was het opstellen van de jaarafrekeningen. Al snel breidde zich dit uit tot de controle van de data-integriteit met behulp van Excel. Leon liet de mismatches oplossen door de medewerkers zelf en om problemen in de toekomst te vermijden ontwierp hij maandelijks terugkerende controles.

Succesvol onderzoek

Daarnaast heeft Leon tijdens deze opdracht onderzoek verricht op het gebied van gecontracteerde en afgenomen volumes, gevolgd door een aantal conclusies inclusief aanbevelingen. Een voorbeeld: Voor de financiële afwikkeling werd een ander systeem gebruikt dan het facturatiesysteem. Om er zeker van te zijn dat de interface tussen beide systemen alles zoals bedoeld overzet, heeft Leon een nacontrole ontwikkeld. PWC heeft deze controle onderzocht en zonder commentaar geaccepteerd.

SAP Workflowmanagement

Ontdek de mogelijkheden van De Graaf business

Bjorn Veldhuizen, Senior Manager Operations B2B bij RWE Energy Nederland

“Leon is een nuchter en pragmatisch persoon met uitstekende analytische skills. Hij is oplossingsgericht en draagt proactief bij aan het resultaat. Leon heeft voor ons uitstekende data-analyses uitgevoerd betreffende voor- en nacontroles van de grootzakelijke facturatieruns. Daarnaast heeft hij analyses opgezet en uitgevoerd van onder andere mismatches en afstemming tussen gefactureerde, geprognosticeerde en gealloceerde volumes. Hij heeft uitstekende kennis van de processen in de energiemarkt die er toe bijdragen dat hij eenvoudig procesverbeteringen aan kan geven. Bovendien is Leon een persoon waar je makkelijk mee samenwerkt.”