September 2008

Het was na een dag werken bij Essent in de stoptrein tussen Groningen en Zwolle toen ergens in september 2008 mijn telefoon ging. Een onbekend nummer, zal ik opnemen… het was Marcel van Staa van ICE Interim. Nog nooit van gehoord en ik wilde al bijna de verbinding verbreken. Hij sprak over carrière mogelijkheden, consultancy, afwisseling en mooie opdrachten. Na enig wikken en wegen hebben we een afspraak gemaakt bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle om nader kennis te maken. Aan tafel verschenen Marcel van Staa en Stephan Steijn. Na een prettige kennismaking hadden we een indruk van elkaar en binnen een vrij korte tijd werkte ik voor ICE Interim.

Zwolle, Hoofddorp, Den Bosch, Helmond, Leeuwarden, Antwerpen… Zonder het telefoontje van Marcel, wel misschien was ik dan nog niet veel verder dan Zwolle gekomen. Bijzonder hoe een telefoontje een enorme impact kan hebben op je leven, mijn leven in dit geval. Elke dag met het boemeltje op en neer naar Zwolle of gedurende vele maanden in een hotel. Ik heb er nooit spijt van gehad, ik heb er veel van geleerd en plezier aan beleefd.

In mijn periode in Hoofddorp had ik een leuk hotel in het centrum van Amsterdam. Tot dat moment een voor mij volstrekt onbekende stad. Ik heb vaak heerlijk gegeten bij een Thais restaurant. En Marcel en Stephan waren zo vriendelijk mij zo nu en dan mee uit eten te nemen, allemaal reuze gezellig en leerzaam.

Wat toen ter sprake kwam, was de filosofie van hun bedrijfsvoering en deze stoelde op de leer van Richard Branson. Bij het opruimen van mijn boekenkast, kwam ik het boek weer tegen, De Branson Way. En nu is er een opvolger, Finding my Virginity. Ik kan dit boek in het bijzonder aanbevelen.

Deel dit bericht op:

Recente berichten

  • BASF 2016-2017
  • September 2008
  • Het kind van de dokter is altijd ziek
  • Op zoek naar inspiratie voor uw bedrijf?